Masterclass lysdesign i Grimstad

Marte EvenrudAktuelt, Kurs og kompetanse

Bli med på en fullstappet og lærerik kveld med den anerkjente lysdesigneren Kyrre Heldal Karlsen! Kyrre har jobbet som lysdesigner i over 20 år, og har gjort lys på et utall norske og utenlandske band, teaterstykker og danseforestillinger. Han har skapt lys og undervist over hele verden, og har gjennomtenkte og utradisjonelle innfallsvinkler til det å skape lys for scene.

I løpet av kvelden forteller Kyrre om hvordan han tilnærmer seg det å gjøre lysdesign i forskjellige situasjoner. Hvordan kan man effektivt finne utgangspunkter for den kunstneriske prosessen i de forskjelligste sammenhenger? Hvordan kan man danne forskjellige rom ved hjelp av lys? Lær å identifisere og utnytte særegenhetene i produksjonen og rommet du skal jobbe med, enten du har en halvtime til å gjøre klart til neste band, eller åtte ukers prøvetid.

Gjennom eksempler fra egne prosjekter, viser Kyrre både hvordan man finner designideer i tekst, musikk og bilder og hvordan man videreutvikler disse ideene til å bli lysdesign med tydelig retning. Deltagerne blir ledet gjennom en kort designprosess og får erfare at et godt lysdesign avhenger av både presise valg, kreativitet og pragmatisk innstilling dersom man vil skape magi, særlig på turne.

Kunnskap om hvordan hjernen oppfatter bevegelse og farge er også viktig om man ønsker å bruke lys som et målrettet verktøy, og Kyrre angriper fargelære og beslektede tema fra en subjektiv og pragmatisk innfallsvinkel som ligger til grunn for flere av de mest vellykkede lysdesignene hans.

Tema: Lys/scene, både teori og praksis. Krever en del forkunnskaper. 
Hvor: Bluebox, Jon Lilletuns Vei 9, Grimstad
Når: Tirsdag 14. mars kl 16-21
Påmelding til post@utstyrsordningen.no. Kurset er gratis. Maks antall deltagere er 20 stykk, så her gjelder det å være tidlige ute!

Om Kyrre Heldal Karlsen
Kyrre har jobbet som lysdesigner i over 20 år, og har gjort lys på et utall norske og utenlandske band, teaterstykker og danseforestillinger. Han har skapt lys og undervist over hele verden, og har gjennomtenkte og utradisjonelle innfallsvinkler til det å skape lys for scene.